Internationaal tornooi Eibergen (10-11 mei '24)

Dag 1 (W520 - M700)

Eerste dag van het internationaal tornooi in Eibergen.

 We begonnen de dag met de W520. Met een jonge ploeg wisten we niet goed waar we ons aan konden verwachten. Maar wat ging dat goed! 10 punten en een 3de plaats in de reeks, net niet mee door. Maar wat een resultaat! Jora en Gitte versterkte ondertussen TTV Heure.

Na de middag was het tijd voor de heren 700 kg. Wim J., Jan H. en Wim B. (en coach Ief) trokken voor de verandering een blauwe trui aan. En wat liep dat goed! Zonder puntenverlies kwamen ze uit de voorrondes. In de kwartfinale wachtte Bisons. Dat ging vlot dus door naar de halve finale tegen de Valleitrekkers. Na een eerste gewonnen trek besliste Wim J. een tactische zet te doen: een wissel met Wim D.S.. Tweede trek, met veel spanning, was ook binnen. Op naar de finale dan. Weer tegen Eibergen, nr. 2 uit de groep. Het zat er dus in. En ja, het lukte ook! Goud! voor de trein uit de Kempen. Geweldig! Genieten! Niet te geloven!

Op naar morgen! 

Dag 2 ( mix580, u19, mixU23 en M640)

Het beloofde een drukke dag te worden!

In de voormiddag startte eerst de mix580-klasse. Met Philippinenburg, Eibergen en Scorza in de groep beloofde het een zware strijd te worden. 7 van de 9 trekken werden gewonnen op druk en kracht op deze ideale ondergrond. De 2 andere eindigden op een gelijkspel. Samen met Eibergen als eerste uit de reeks, maar door meer waarschuwingen kwamen we tegen de nr. 1 van de andere groep uit: @towstans. Op deze Zwitserse powertrein konden we geen antwoord bieden. Dus op naar de kleine finale dan maar. En daar wachtte terug Eibergen op ons. Een gelijkspel in de groepsfase dus het kon nog alle kanten uit. Maar uiteindelijk gingen we 2 keer 4 meter achteruit waardoor het brons  van ons was!

Tegelijkertijd was ook de jeugd aan het strijden voor hun plaatsje in de finales. Sterk aangevuld door @ttvpowerrangers en Valleitrekkers kwam ook de U19 in de kleine finale terecht en kon de bronzen medaille binnenhalen!

Na de middag begon de M640. De verzuring die stilaan op kwam zetten na de zware voormiddag belette de mannen toch niet om de 3de plaats in de groep te bemachtigen. Net niet door naar de finales dus, maar zeker een mooie prestatie.

De U23 Mix liep iets minder vlot in de namiddag en moest genoegen nemen met een 5de plaats in de groep. Liena versterkte Oele in deze klasse en won de gouden medaille. Dikke proficiat!

Moe maar voldaan keren we terug naar huis. Trots op de medailles maar ook enkele werkpuntjes genoteerd. Die nemen we de komende 4 maanden mee tijdens de trainingen met het oog op het WK in september

Bedankt @eibergen voor de organisatie van dit mooie tornooi! We hebben ervan genoten!