Gepost op 27/06/2016 - 10:45

In de examenperiode is het altijd net iets moeilijker om een ploeg bijeen te krijgen. Daarom is er onderling met alle ploegen afgesproken om het gewicht 100kg te laten zakken. Omdat ons ankervrouwtje vorige keer zo hard heeft getrokken dat ze geblesseerd geraakt is, kwam dit eigenlijk best goed uit voor de voorlopige koploper in de competitie. Er lag dus heel veel druk op de schouders van Abel die vandaag met zijn op maat gemaakte ankerpak deze taak op zich ging nemen. Voor de zekerheid hebben we beroep gedaan op zijn kleinere broer Ibe, die Abel altijd bijstaat in moeilijke situaties.
 
Vandaag zijn er 6 ploegen waarvan er 2 buiten competitie trekken. Dit wegens te zwaar of omdat er trekkers bijzijn die net iets ouder zijn dan 18. Onze eerste tegenstander is hier een voorbeeld van. Galliërs 2, met Dirk Vosters in de Anker-positie. Een brok ervaring van ongeveer 100kg. De 1ste trek winnen we moeizaam. Maar in de 2de trek gaat het helemaal mis. Het te lang afwachten... Lees meer

Gepost op 27/06/2016 - 10:45

De eerste competitiedag is altijd degene waar het meeste stress mee gemoeid is, en dat is dit jaar niet anders. Hoe komen de andere ploegen uit de winterperiode? Hebben we hard genoeg getraind om tegenstand te bieden? Of steken we alle ploegen tussen onze tanden en eten we ze op met huid en haar? We zouden het snel te weten komen, op naar Kalmthout.
 
Eerste hindernis van de dag is zoals gewoonlijk de gevreesde weegschaal. Deze beslist namelijk of we met het voltallige legioen kunnen aantreden oftewel een joker achter de hand kunnen houden tegen de volgende wedstrijddag. De getalletjes zijn vandaag in ons voordeel, dus sidder en beef tegenstanders!
 
Eerste trek is tegen de regerende Belgische Kampioen, de Berketrekkers. Het startsignaal wordt gegeven en van onze kant wordt er gewoon zoveel druk op het touw gezet dat ze wel moeten plooien aan de andere kant. Voor we het goed en wel beseffen staan er al 3 punten achter FJ Retie. Een topstart dus! Nu de... Lees meer